Veterinærvakt

Kommunene har ansvaret for at det alltid er en veterinær på vakt utenom vanlig arbeidstid.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Veterinærvakt

Kommunene har etter Lov om veterinærer og annet dyrehelsepersonell ansvar for at det er tilfredsstillende tilgang på tjenester fra dyrehelsepersonell, og for å organisere klinisk veterinærvakt utenom ordinær arbeidstid.

Kommunen har avtaler med privatpraktiserende veterinærer om deltakelse i veterinærvakten. Det er alltid en veterinær på vakt.

Kontakt veterinærvakt

Akutt hjelp og livstruende skade

Kommunen anser det som tilfredsstillende tilgang på tjenester fra dyrehelsepersonell i vaktperiodene når dyreeier har tilgang på førstelinje helsehjelp til sitt dyr fra veterinær. Vakttjenesten gjelder akutt hjelp og livstruende skader.  Andre henvendelser skal gjøres i ordinær arbeidstid.

Spesialisert vakthavende kan ikke forventes

Dyreeier kan ikke forvente at vakthavende veterinær har spesialisering innen fagfeltet for sitt dyr ved henvendelse til veterinærvakta utenom ordinær arbeidstid. Tilfredsstillende tilgang på helsehjelp til dyr kan i enkelte akutte situasjoner også være avlivning på en forsvarlig måte.

Veileder

Mattilsynet har sammen med Den norske veterinærforening utarbeidet en veileder for privatpraktiserende veterinærer som bemanner kommunenes kliniske veterinærvakt, se her


Publisert: 14.11.2016 10.30.07
Sist endret: 06.06.2018 16.57